Kokoelmapalvelut tarjoavat erilaisia palveluja yhteisöille ja yksityishenkilöille.

Neuvonta

Puhelinneuvonta on ilmaista. Mikäli asiakas haluaa tarkemman selvityksen, sovitaan toimeksiannosta erikseen. Selvityksen hinta määräytyy siihen käytetyn ajan mukaan. Minimilaskutus on yksi tunti. Tuntihinta 67 €.

Teoslainat

Teoslainoissa noudatetaan kokoelmapoliittisen ohjelman käytäntöjä (www.tampere.fi/taidemuseo/kokoelmat/ohjelma.html). Taideteoslainoista ei peritä lainausmaksua, mutta kaikki lainauksen aiheuttamat kulut veloitetaan lainaajalta.

Konservointi

Taidekonservointilaitos myy konservointipalveluja tuntiveloituksena 75 € sis. alv. 24 %. Pirkanmaalaiset museot ja julkisyhteisöt sekä yhteistyötahot ja -museot saavat 20 prosentin alennuksen hinnoista. Rajallisten resurssien takia taidekonservointipalvelujen myynnistä sovitaan aina tapauskohtaisesti.

Varastointipalvelu

Tampereen taidemuseo ei vuokraa varastotilaa, mutta myy kokoelmahoitopalvelua, joka sisältää myös varastoinnin. Palvelun hinnasta sovitaan tapauskohtaisesti.

Pirkanmaalaiset museot ja julkisyhteisöt sekä yhteistyötahot ja -museot saavat palvelusta 20 prosentin alennuksen. Palvelun hinnasta sovitaan tapauskohtaisesti.

Kuvapalvelu

Tampereen taidemuseo myöntää kuvien käyttöoikeuksia julkaisu- ja tutkimuskäyttöön sekä harkintansa mukaan myös muihin tarkoituksiin. Tilatut kuvat toimitetaan digitaalisina linkkipalvelun välityksellä. Kuvien käytöstä peritään Tampereen taidemuseon hinnoittelupäätökseen perustuva kuvankäyttömaksu. Julkaistaessa on mainittava taiteilija, teos, vuosi, omistajan nimi ja valokuvaajan nimi.

KUVIEN KÄYTTÖMAKSUT

Yleishyödyllisten kulttuurijärjestöjen, kotiseutuyhdistysten ym. julkaisut 32 €
Aikakaus- ja päivälehdet 70 €
Kirjat 70 €
Näyttelyt, somistus ja lavastus 70 €
Internet 70 €

Kuvan käyttö yhden edellä mainitun median lisäksi toisessa yllä mainitussa mediassa +50 %, kaikissa medioissa +300 %.

Televisio-ohjelma 134 €
Postikortti, juliste, ilmoitus, kirjan kansi 134 €
Mainos 495 €
Mainoskuvan käyttö kaikissa medioissa +300 %

Tieteellisissä julkaisuissa kuvien käyttö on maksutonta.

Hinnat sisältävät alv 24 %.

TEKIJÄNOIKEUKSISTA TAIDETEOSKUVISSA

Taideteoskuvissa tekijänoikeuden haltijoita ovat sekä taiteilija että valokuvaaja. Taideteosten tekijänoikeudet ovat voimassa 70 vuotta taiteilijan kuolemasta ja valokuvan osalta suoja on 50 vuotta kuvan ottamisvuodesta. Tampereen taidemuseolle maksettava kuvankäyttökorvaus kattaa valokuvaajan tekijänoikeusmaksun. Kuvien tilaaja vastaa tämän lisäksi mahdollisista taiteilijan tekijänoikeuskorvauksista oikeudenhaltijoille.