Yleensä veistoksen valokuvaaja ei halua taustalle autoja ja kauppaliikkeitä, mutta Villu Jaanisoon Pirkkalan ihminen on poikkeus.

Pirkanmaan isoja ja pieniä teitä, joskus myös polkuja, seuraileva patsasbongari löytää monenlaista kiinnostavaa. Historiaan ja nykyhetkeen avautuu erilaisia näkökulmia eivätkä kaikki julkiset veistokset suinkaan pönötä juhlallisesti traagisten tapahtumien tai arvohenkilöiden muistoksi. Pirkkalan kunta juhli 75-vuotista olemassaoloaan näköispatsaalla saman ikäisestä kuntalaisesta. Valituksi tuli Valte Nieminen, joka veistoksessa on ikuistettu palaamassa ostosreissulta. Veistos valmistui juhlia seuraavana vuonna 1998.

Sastamalan keskustassa Kassantalon luona Veikko Haukkavaaran Kasööri-pukki vuodelta 1975 edustaa sekä alueen perinteistä elinkeinoa että osuuskassatoiminnan alkuaikoja paikkakunnalla. Nimensä veistos sai Satakunta 75 -maatalousnäyttelyn yhteydessä pidetyssä nimikilpailussa.

Aimo Tukiaisen Paperiperhe Valkeakoskella on todella yhtä työnsä kanssa. Päätös veistoksen tilaamisesta tehtiin vuorineuvos Juuso Waldenin 60-vuotispäivän yhteydessä 1967. Veistos paljastettiin 1972.