Myös ruumiinkulttuurin harrastajalle Pirkanmaan patsaat ja muistomerkit tarjoavat kiinnostavaa nähtävää. Täältä on lähtenyt olympiavoittajia, niin kuin hämeenkyröläinen Paavo Yrjölä ja valkeakoskilainen Veikko Hakulinen.

Paavo Yrjölä (1902–1980) oli hämeenkyröläinen maanviljelijä, jota kutsuttiin Hämeenkyrön karhuksi. Yrjölä voitti kultaa kymmenottelussa Amsterdamin olympialaisissa vuonna 1928. Hänen ansiolistallaan on kaikkiaan kolme kymmenottelun maailmanennätystä. Harjoittelupaikkoja Yrjölä oli raivannut kotitilalleen ja harjoitusvälineetkin olivat luomua: seiväshyppyä hän harjoitteli itse kuorimallaan haapapuulla. Paavo Yrjölän muistomerkki pystytettiin hänen syntymänsä satavuotisjuhlan kunniaksi 1992 Timin kylään. Reliefin on tehnyt Taisto Mäkinen ja muistomerkin valmistanut Hämeenkyrön Kiviveistämö.

Valkeakosken keskustassa kanavan rannan Lepänkorvan puistossa sivakoi hiihtäjälegenda Veikko Hakulinen, Haku-Veikko (1925–2003). Hänet on ikuistanut vuonna 1994 paljastettuun Hiihtäjä-patsaaseen kuvanveistäjä Aimo Tukiainen (1917–1996). Veikko Hakulinen oli kolminkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari. Erityisesti hänen saavutuksistaan muistetaan Oslon talviolympialaisten 50 kilometrin hiihdon voittoaika 3.33.33 vuodelta 1952.

Sitten joukkuelajeihin: pesäpalloilijoiden muistokivi sijaitsee Ikaalisissa, luonnollisestikin pesäpallokenttään rajoittuvassa puistossa. Kivessä on Ikaalisten Tarmon logo ja tekstilaatta: ”Ikaalisten pesäpalloveteraanit istuttivat tämän puiston 1971 ja pystyttivät tämän muistomerkin 1978.” Urheiluseura Ikaalisten Tarmo perustettiin 1908 edistämään voimistelua ja urheilua Ikaalisten kauppalassa ja sen lähiympäristössä. Erityisesti pesäpalloseura siitä tuli 1970-luvulla.