Valogalleria on ydinkeskustan pimeän vuodenajan taidenäyttely, jonka Tampereen taidemuseo ja Tampereen Tapahtumatoimisto järjestävät Valoviikkojen yhteydessä.

Valoviikkojen sivusto

Backlight

Valokuvakeskus Nykyaika on järjestänyt kansainvälistä valokuvatapahtumaa Tampereella jo vuodesta 1987. Viime vuosina Backlightin päänäyttely on järjestetty Taidemuseon tiloissa.

Backlight-sivusto

Tammerlammen kesäteos

Hotelli Tammerin edustalla olevaan Tammerlampeen valitaan joka kesä uusi veistos. Teos joko valitaan Tampereen taidemuseon kokoelmista tai lainataan taiteilijalta. Kesällä 2017 esillä on Viktor Janssonin veistos Knock out omista kokoelmista, samoin kuin edellisenäkin kesänä.

Pirkanmaan Triennaali

Pirkanmaan Triennaali esittelee alueen ajankohtaista kuvataidetta kolmen vuoden välein. Triennaalin järjestävät Tampereen taidemuseo, Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan aluetoimipiste, Tampereen Taiteilijaseura ry sekä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut.

Pirkanmaan Triennaalin sivusto

Tampere Biennale

Tampere Biennalen perustivat vuonna 1986 Tampereen kaupunki ja säveltäjä Usko Meriläinen nostaakseen esille suomalaista nykymusiikkia.

Tampere Biennalen 30-vuotisjuhlavuosi oli musiikin ja taiteiden yhteistyön riemukasta juhlaa. Konserttimusiikin lisäksi tarjolla oli Suomen tähän asti laajin äänitaiteen näyttelykokonaisuus, joka oli toteutettu yhteistyössä Tampereen taidemuseossa kanssa.

Tampere Biennale

Maailmantango

Maailmantantango-festivaali sisältää konserttien lisäksi muitakin taiteenlajeja tangon ollessa kuitenkin festivaalin keskiössä. Pääohjelmistopaikkoina ovat Klubi ja Tullikamarin Pakkahuone sekä Kulttuuritalo Telakka. Laitakaupunkikiertueen maksuttomissa tapahtumissa on mahdollisuus oppia  tangon ensiaskeleet, kuunnella musiikkia ja ihailla taidenäyttelyitä. Festivaali on laajentunut sisältämään kuratoidun nykytaideohjelmiston.

Maailmantangon sivusto

Finlayson Art Area